Meetdiensten

Korting door collectieve inkoop

Niet alleen energie kan collectief worden ingekocht; grootverbruikers kunnen namelijk ook meetdiensten collectief inkopen. Hiermee zijn veel kosten te besparen. 

Sinds de liberalisering van de energiemarkt is de levering van energie gescheiden van het transport en netbeheer. Ook de meetdiensten van aansluitingen van grootverbruikers zijn vrij onderhandelbaar. Hierdoor kunnen deze meetdiensten collectief worden ingekocht. Dit kan een korting van 5 tot 30% van de reguliere tarieven opleveren. U bent een grootverbruiker wanneer u een elektriciteitsaansluiting heeft met een vermogen groter dan 3 x 80 ampère en/of een gasaansluiting met een capaciteit vanaf 40 m³ per uur.

Daarnaast kunt u kosteloos gebruikmaken van de PM Energiemonitor, die inzicht geeft in uw energieverbruik. Hierdoor kunt u ontdekken waar u mogelijk kosten kunt besparen. Voor meer informatie over deze dienst kijkt u hier.

Slimme meter

Om gebruik te maken van de PM Energiemonitor heeft u een slimme meter nodig. Een slimme meter slaat digitaal data op over het gebruik en geeft dit door. Dit verschaft u meer inzicht in uw energieverbruik en de meterstanden kunnen op afstand worden afgelezen. Schattingen van uw verbruik behoren daarmee tot het verleden en uw jaarlijkse energieafrekening is gebaseerd op werkelijke standen. Vooral voor grootverbruikers leidt dit vaak tot daling van het energieverbruik.

In 2020 werd het gebruik van een slimme meter verplicht. Heeft u nog geen slimme en wil u ook profiteren van de voordelen van een slimme meter? Wij vragen voor u vervanging van uw meter aan bij uw energieleverancier. Neem hiervoor contact met ons op.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in het collectief inkopen van meetdiensten en het gebruiken van de PM Energiemonitor?  Neem contact met ons op om nu ook te profiteren.

Deelnemers

Door een bundeling van krachten kunnen we gezamenlijk een positie innemen waardoor we gas en elektriciteit kunnen inkopen tegen zeer gunstige voorwaarden. Onderstaande bedrijven, instellingen en (sport-)verenigingen hebben via ons hun krachten gebundeld!